Normal view MARC view ISBD view

Estat de conservació de la ictiofauna del Parc Natural del Montseny

By: Aparicio i Manau, Enric.
Subject(s): fauna | peixos | ictiologia | conservació d'espècies | impactes ambientals | Parc Natural del MontsenyOnline resources: Accés lliure In: Gerència de Serveis d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona IX Trobada d'Estudiosos del MontsenySummary: Amb l’objectiu d’avaluar l’estat de conservació de la fauna de peixos del Montseny, els anys 2008, 2009 i 2016 es van realitzar inventaris en 21 punts de rius i 5 d’embassaments. En total, es van capturar 11 espècies, de les quals tres són autòctones (barb de muntanya Barbus meridionalis, bagra Squalius laietanus i anguila Anguilla anguilla), una d’origen incert (truita Salmo trutta) i set d’introduïdes. Les espècies més abundants i amb una distribució més àmplia van ser la truita i el barb de muntanya. La resta van tenir unes distribucions molt més restringides i amb abundàncies menors. Es van identificar alguns impactes que incideixen negativament sobre les poblacions de peixos, com ara l’extracció d’aigua, que intensifica la sequera dels rius durant els mesos d’estiu, i la presència de barreres, que limita les migracions de l’anguila.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number URL Status Date due Barcode
Article Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Ciències Naturals
Paper 4511 (Browse shelf) Available CDMSY-GRA19020060
Article Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats
Digital 11000003999882 (Browse shelf) Available CDMSY-ARB18060056
Llibre Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats
Digital 11000003999844 (Browse shelf) Link to resource Available CDMSY-ARB18060014

Amb l’objectiu d’avaluar l’estat de conservació de la fauna de peixos del Montseny, els anys 2008, 2009 i 2016 es van realitzar inventaris en 21 punts de rius i 5 d’embassaments. En total, es van capturar 11 espècies, de les quals tres són autòctones (barb de muntanya Barbus meridionalis, bagra Squalius laietanus i
anguila Anguilla anguilla), una d’origen incert (truita Salmo trutta) i set d’introduïdes. Les espècies més abundants i amb una distribució més àmplia van ser la truita i el barb de muntanya. La resta van tenir unes distribucions molt més restringides i amb abundàncies menors. Es van identificar alguns impactes que incideixen negativament sobre les poblacions de peixos, com ara l’extracció d’aigua, que intensifica la sequera dels rius durant els mesos d’estiu, i la presència de barreres, que limita les migracions de l’anguila.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha