L’alimentació al Montseny: tradició, evolució, patrimoni
Idioma: Català Matèria/es: Recursos en línia: A: Gerència de Serveis d'Espais Naturals X Trobada d'Estudiosos del Montseny p. 423-435Resum: L’interès per l’alimentació i la cuina ha anat creixent en les darreres dècades, en part perquè la cuina s’ha anat veient com un element de la identitat cultural d’un territori. La cuina tradicional del Montseny ha estat objecte d’algunes publicacions, la més recent de les quals recull les receptes presentades en les quatre edicions del Concurs de Receptes de la Biosfera, organitzat pels municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny. En el conjunt de receptes analitzades s’observa una presència destacada del porc, els bolets, la farina de blat i les castanyes, que aporten un caràcter propi a la cuina montsenyenca. Al mateix temps, s’observa que l’alimentació tradicional evoluciona constantment, no només en les receptes sinó també en els processos de preparació i en les pràctiques socials, i així es va consolidant com un àmbit propi del patrimoni cultural immaterial local.Tipus d'ítem | Biblioteca actual | Biblioteca d'origen | Col·lecció | Signatura topogràfica | Materials especificats: | Estat | Data de venciment | Codi de barres | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Article | Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Ciències Naturals | Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Ciències Naturals | Digital | 5226 (Explora per prestatgeria(S'obre sota)) | Disponible | CDMSY-GRA23030061 | |||
Article | Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats | Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats | Digital | Disponible | CDMSY-ARB23030003 | ||||
Llibre | Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats | Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats | Paper | CD I 208 / 10 (Explora per prestatgeria(S'obre sota)) | Disponible | CDMSY-ARB23020020 |
Navegant per Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Ciències Naturals prestatges Tanca l'exploració per prestatgeria(Amaga l'exploració per prestatgeria)
L’interès per l’alimentació i la cuina ha anat creixent en les darreres dècades, en part perquè la cuina s’ha anat veient com un element de la identitat cultural d’un territori. La cuina tradicional del Montseny ha estat objecte d’algunes publicacions, la més recent de les quals recull les receptes presentades en les quatre edicions del Concurs de Receptes de la Biosfera, organitzat pels municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny. En el conjunt de receptes analitzades s’observa una presència destacada del porc, els bolets, la farina de blat i les castanyes, que aporten un caràcter propi a la cuina montsenyenca. Al mateix temps, s’observa que l’alimentació tradicional evoluciona constantment, no només en les receptes sinó també en els processos de preparació i en les pràctiques socials, i així es va consolidant com un àmbit propi del patrimoni cultural immaterial local.
No hi ha comentaris sobre aquest títol.