Imatge de portada local
Imatge de portada local
Image from Google Jackets

L’alimentació al Montseny: tradició, evolució, patrimoni

Per: Idioma: Català Matèria/es: Recursos en línia: A: Gerència de Serveis d'Espais Naturals X Trobada d'Estudiosos del Montseny p. 423-435Resum: L’interès per l’alimentació i la cuina ha anat creixent en les darreres dècades, en part perquè la cuina s’ha anat veient com un element de la identitat cultural d’un territori. La cuina tradicional del Montseny ha estat objecte d’algunes publicacions, la més recent de les quals recull les receptes presentades en les quatre edicions del Concurs de Receptes de la Biosfera, organitzat pels municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny. En el conjunt de receptes analitzades s’observa una presència destacada del porc, els bolets, la farina de blat i les castanyes, que aporten un caràcter propi a la cuina montsenyenca. Al mateix temps, s’observa que l’alimentació tradicional evoluciona constantment, no només en les receptes sinó també en els processos de preparació i en les pràctiques socials, i així es va consolidant com un àmbit propi del patrimoni cultural immaterial local.
Llista(es) en què apareix aquest exemplar: Novetats 2023 Centre Documentació Parc Natural Montseny - Humanitats
Etiquetes d'aquesta biblioteca: No hi ha etiquetes d'aquesta biblioteca per a aquest títol. Inicieu sessió per afegir etiquetes.
Star ratings
    Puntuació mitja: 0.0 (0 vots)
Fons
Tipus d'ítem Biblioteca actual Biblioteca d'origen Col·lecció Signatura topogràfica Materials especificats: Estat Data de venciment Codi de barres
Article Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Ciències Naturals Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Ciències Naturals Digital 5226 (Explora per prestatgeria(S'obre sota)) Disponible CDMSY-GRA23030061
Article Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats Digital Disponible CDMSY-ARB23030003
Llibre Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny. Secció Humanitats Paper CD I 208 / 10 (Explora per prestatgeria(S'obre sota)) Disponible CDMSY-ARB23020020

L’interès per l’alimentació i la cuina ha anat creixent en les darreres dècades, en part perquè la cuina s’ha anat veient com un element de la identitat cultural d’un territori. La cuina tradicional del Montseny ha estat objecte d’algunes publicacions, la més recent de les quals recull les receptes presentades en les quatre edicions del Concurs de Receptes de la Biosfera, organitzat pels municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny. En el conjunt de receptes analitzades s’observa una presència destacada del porc, els bolets, la farina de blat i les castanyes, que aporten un caràcter propi a la cuina montsenyenca. Al mateix temps, s’observa que l’alimentació tradicional evoluciona constantment, no només en les receptes sinó també en els processos de preparació i en les pràctiques socials, i així es va consolidant com un àmbit propi del patrimoni cultural immaterial local.

No hi ha comentaris sobre aquest títol.

publica un comentari.

Cliqueu sobre la imatge per veure-la al visor d'imatges

Imatge de portada local

Implantat amb Koha